Robotlara cinsel ilgi duymak: Dijiseksüellik

Robotlara yönelik cinsel istek duyan insanlar, bilim dünyasında dijiseksüel olarak adlandırılıyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde ileri teknoloji ve yapay zeka, şimdiden insanların özel yaşamlarının içine girdi bile.

Robotlarla evlenilir mi?

Emory Üniversitesi hukuk fakültesinden Mark Golfeder ve robotik bölümünde yüksek lisans yapan Joseph Reisin, 2015 yılında robotlarla evlenilip evlenilmeceği konusunda bir soru ortaya attı ve cevabı da kısa sürede çözüldü. Cevap basitti: Robotun bir birey olarak kabul edilip edilemeyeceği konusunda bir anlaşmaya varmak gerekiyordu.

Heykel ile evlenen kadın

Bunun gerçek olabilmesi için, kanunlarca öngörülen yükümlülük ve sosyal sorumlulukların kabul edilmesi gerekir. 2012 yılında Seattle’da, Angela Marie Vogel adındaki bir kadın, bir heykel ile evlilik gerçekleştirdi. Evlilik hükmü kısa sürede iptal edilmiş olsa da, bu alanda bir ilk olarak tarihe geçti bu.
https://www.menshealth.com.tr/daha-once-denemediginiz-17-seks-pozisyonu/

Evlilikte temel esas karşılıklı rıza

Evliliğin temel esası, tarafların karşılıklı rızasına dayanıyor. Eğer robotlar gerçek kişi sayılacaklarsa evlilik konusunda rızalarını da belirtebilmeliler. Bu gibi yasal kıstasların yanında bir de felsefik bir takım sorunlar doğuyor. Yapay zekalar, evliliğin esaslarını idrak edebilecekler mi?

Robotlarla evlenen insanlar

Bilgisayara karşı oynanan bir santranç oyununun üreticisi İngiliz yapay zeka uzmanı David Levy; 2007 yılında yayınladığı ‘Robotlarla Aşk ve Seks‘ isimli kitabında, 2050 yılında robotlarla ilk evliliğin yapılabileceğini söylüyor.
https://www.menshealth.com.tr/kadinlar-en-cok-bu-kasimiza-bayiliyor/
2016 yılında Lilly isminde bir Fransız kadın, 3D yazıcı vasıtasıyla üretilen InMoovator isimli robotuna aşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini açıklamış, dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Yorumlar yapılamaz.