Vücutta bir günde neler olur?

İnsan vücudunda 24 saat boyunca neler olur hiç merak ettiniz mi? İşte gerçekler!

06.00: Organizmanın uyandığı ve metabolizmanızın harekete geçtiği, enerji açığa çıkardığı zaman dilimi. 07.00: Vücut zayıf bir safhada olduğu için bu saatte ağır bir spor yapılması önerilmez. Güzel bir kahvaltı için uygun bir zamandır. 08.00: Sigara içenler için ilk sigaradan uzak durulması gereken zamandır. Sigara, bu saatte damarları daha fazla daraltır. 09.00:   İnsan vücudunun en güçlü olduğu aralıktır. Röntgen çekinmek veya iğne yaptırmak için ideal bir zamandır. 10.00: İnsan vücudunun en yüksek ısısına ulaştığı ve verimliliğin maksimum seviyeye ulaştığı saattir. Belleğiniz bu saatlerde çok iyi çalışır.
Sürekli değişen ideal vücut algısı
11.00: Vücut bu saatte de formundadır. Hafıza gerektiren işler için ideal bir saattir. 12.00: Dikkatinizin azaldığı, uykunuzun geldiği bir zamandır. 13.00: Bu saat diliminde, vücudun verimliliği %20 oranında düşer. 14.00: Tansiyon ve hormon düzeyi düşer. Bitkinlik ve yorgunluk hissedilir. Bu saatte acı daha az hissedildiğinden, ameliyat veya dişçi randevusu bu zamana alınabilir. 15.00: Vücudun tekrardan forma girmeye başladığı, enerjik hissettiği saattir. 16.00: Tansiyon, kan dolaşımı ve form düzeyiniz oldukça iyi bir duruma çıkar. Spor yapmak için uygun bir saattir. 17.00: Organ faaliyetleri ve midenin asit oranı üst düzeydedir. Bu saatlerde mide problemleri yaşayabilirsiniz. 18.00: Akşam yemeği için en uygun saattir. Karaciğerin alkole karşı en dayanıklı olduğu zamanlar bu saatte gerçekleşir. Alkol almak isteyenlerin tercih edebileceği bir saattir.
Vitaminlerin vücut geliştirmede etkisi
19.00: Tansiyon ve nabzın tembelleştiği bir zamandır. 20.00: Karaciğerdeki yağ oranı düşer ve kalbe daha fazla kan pompalanmaya başlar. Alerjisi olan kişiler ilaçlarını bu saatte alabilir. 21.00: Sindirim organları, işlerini bu saatten itibaren bırakır. Bu saatten sonra ne yerseniz sabah hazmedersiniz. 22.00: Sigara içenler için son saattir diyebiliriz. Bu saatten sonra vücut nikotini çok zor atabilir. 23.00: Vücudun stres hormonu salgılamayı durdurduğu saattir. Uyku ve dinlenmek için ideal bir süredir. 24.00: Deri hücrelerinin çalışmaya başladığı, rüya safhasının başladığı zamandır.
Vücut geliştirme yapanlarda çatlak oluşumu!
01.00: Vücudun kendini uyku moduna aldığı saattir. 02.00: Görme duygusunun, refleksin ve dikkat dağınıklığının arttığı saattir. 03.00:  Eğer uykuda değilseniz, melatonin hormonu çok fazla salgılanır. Depresif ve melankolik hissedebildiğiniz bir saattir. En çok intihar bu saatte görülür. 04.00: Stres hormonu çok fazla salgılandığı için eğer uykuya henüz dalmadıysanız enerjik hissedebileceğiniz bir saattir. 05.00: Erkeklik hormonunun en çok salgılandığı saattir. Gün içerisinde olduğunuzdan 6 kat fazla stresli olabilirsiniz.
Yeşil humuslu çavdarlı sandviç

Yorumlar yapılamaz.